Boško Kijanović (Starsport)
Boško Kijanović (Starsport)

Boško Kijanović u polufinalu: Prvo veliko takmičenje u životu, adrenalin odradio svoje

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 13:13

Srpski atletičar prošao dalje, dok je takmičenje završila Maja Ćirić koja je trčala isto na 400 metara

Mladi Boško Kijanović doneo je veliku radost domaćoj publici u Štark areni. Pre dve nedelje je na mitingu u Beogradu oborio nacionalni rekord i najavio dobro izdanje i na planetarnom šampionatu. Nije danas u jutarnjem programu ponovio isti rezultat (46,22), ali je cilj ostvario.

Istrčao je trku na 400 metara sa vremenom 46,88, bio je drugi u svojoj grupi, a 14. ukupno... Jedva je stajao na nogama, ali sreću nije krio.

Izabrane vesti

"Ovo mi je prvo veliko takmičenje u životu, adrenalin je odradio svoje. To što imam domaću publiku ne možete da verujete koliko motiviše", rekao je Boško Kijanović. "Koliko god sam inače psihički jak i ne utiče ništa na mene, moram da kažem da kada trčim na velikom takmičenju pred domaćim navijačima, ne postoji motivisanija osoba od mene. Prezadovoljan sam".

U polufinalu će se takmičiti večeras od 19 časova i 15 minuta.

"Nemam neka specifična očekivanja, želeo sam da uđem u polufinale, pa sad šta bude".

(Starsport)(Starsport)

Kijanović je izborio polufinale, a njegova koleginica iz nacionalnog tima Maja Ćirić nije uspela da uradi isto. Sa vremenom 53,36 sekundi bila je peta u svojoj grupi, a ukupno na 22. mestu.

"Bila je brza trka, nisam se snašla u toj jakoj konkurenciji. Bilo je trenutaka kada su me dva ili tri puta zatvoile, tako da sam tu izgubila ritam. To utiče na krajnji rezultat. Poslednjih 50 metara je bilo samo da se istrči do kraja", rekla je Ćirićeva. "Drago mi je što sam bila pred domaćom publikom, ali eto taj neki osećaj snalaženja u toku trke u velikoj brzini mi je oduzeo mnogo energije. Nisam zadovoljna, jer nekad kad sam mnogo brže trčala od ovoga osećam da sam lakše to uradila. Sad mi je baš teško pala trka, ali dešava se i to".

Njen najbolji rezultat u karijeri iznosi - 52,33.

"Bio je cilj da budem blizu njega, mislim da bih sa tim mogla da dođem do polufinala. Međutim, sada ulazi 12 devojaka, a ne kao na prethodnim takmičenjima 18. Jake su takmičarke na 400 metara, kod žena je mnogo dobra konkurencija".

Odlično je trčala u ovoj disciplini mlada Femke Bol, koja je stigla kao jedna od najvećih zvezda. Ostvarila je najbolji rezultat - 51,48 sekundi. Druga najbolja je bila takmičarka koja je trčala u istoj grupi kao Maja Ćirić - Šona Miler (51,74).

"Ja ne razmišljam ko je okolo, mi sve sve znamo i upoznate smo ko kakav rezultat ima. Meni je cilj da se tim najbržim atletičarkama približim, jer bi onda to značilo da sam i ja dobra. Sigurno da su velika motivacija", podvukla je Maja Ćirić.


tagovi

Boško KijanovićSvetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.atleitka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara